Sminktetoválás

Sminktetoválás

Sminktetoválás javallatai, indikációi:

Tökéletes megoldást nyújt, ha:

 • mindig kifogástalanul szeretnénk kinézni /pl.: ébredés után vagy strandon/
 • nincs időnk vagy lehetőségünk sminkelni, a sminket korrigálni
 • valamilyen szép vonásunkat hangsúlyozni szeretnénk
 • szebb szájformára, élettel telibb szájszínre vágyunk
 • szemöldökünk hiányos, ritkás vagy baleset nyomát őrzi
 • szempillánk hiányosak
 • szemöldökünk vagy szájunk aszimmetriáját szeretnénk korrigálni
 • szépségpöttyre vágyunk

Sminktetoválás ellenjavallatai, kontraindikációi:

 • Bõrbetegség
 • Gyulladásos folyamatok estén, pl. láz
 • Fertõzõ betegségek esetén
 • Mûtétek után közvetlen nem javasolt, pl. a szemnél
 • Alkoholos állapotban
 • Véralvadási zavarok esetén
 • Cukorbetegség
 • Terhes állapotban, szoptatás ideje alatt

Sminktetoválás:

Alapvető, elemi része kezelésünknek a vendég-karton kitöltése, amelynek minden esetben meg kell előzni a beavatkozást. Ez fontos információkat tartalmaz mind a kozmetikus, mind a vendég számára. Itt tartható nyilván a pigmentációs kezelések időpontja, illetve, hogy milyen színnel készült a tetoválás. A vendég aláírásával igazolja, hogy kellõ felvilágosításban részesült a kezelést illetően, és tisztában van a folyamattal, illetve elfogadja a kiválasztott színt és formát. A konzultációs beszélgetés alatt már felkerült a vendég kezelendõ bőrfelületére a peeling, mely biztosítja az elhalt hámsejtek eltávolítását, és egyenletesebbé varázsolja a bőrfelületet. Az érzéstelenítést követően megkezdődik az előrajzolás. Ez igencsak időigényes mozzanata a tetoválási folyamatnak. Rengeteg türelmet és precizitást igényel a kozmetikus részéről.

 • Ehhez különböző mérési technikákat alkalmaz a szakember. Így könnyedén meg lehet állapítani, hogy hogyan lehet közelebb kerülni egy bizonyos szépségideálhoz.
 • Kiválasztjuk a pigmentet.
 • A színválasztásnál figyelembe kell venni a vendég bõrének, hajának, szemének színét.
 • Tanácsos mindig világosabb árnyalatú pigmentet választani, hiszen a korrekciós kezelés*
 • alkalmával még lehetõségünk nyílik ezen sötétíteni, amennyiben szükséges. Ha megtörtént
 • a festék kiválasztása is, elkezdődhet maga a tetoválás folyamata. A megrajzolt vonalon
 • nagyon pontosan, a belső ívet követve kell tetoválnunk. Amennyiben elkészült a tetoválásunk
 • kontúrvonala, kezdődhet a satírozás, akár szájról, szemről, vagy szemöldökről beszélünk.

A tökéletes munka eléréséhez sok idõre van szükségünk, amit még befolyásolhat a vendég fájdalomtűrő képessége, illetve, hogy mennyire reagál a vendég bõre a pigmentre. A mûvelet végeztével nagyon fontos a kezelt bõrfelület fertõtlenítése, és átkrémezése.

*A pigmentációs kezelést követõen 21 nap után lehet jelentkezni az utókezelésre, vagyis korrekcióra. A korrekció három hónap eltelte után a tetoválás teljes árának 70%-a. Egy év után a beavatkozás új tetoválásnak minõsül, nem korrekciónak!

A sminktetoválás 3-5 év elteltével folyamatosan elhalványodik Lényege, hogy a festékszemcsék, egy a gépbe épített automatika segítségével, pontosan a bõr hámrétegének a bazális rétegébe kerülnek, így a sejtek folyamatos osztódása révén, (melyek 28 naponként lekopnak) a pigment is lassan „elkopik”, elhalványodik.

Szemöldök tetoválás

Elsősorban azoknak ajánlott, akiknek nincs szemöldöke, vagy hiányos, ritkás, baleset nyomát őrzi, esetleg nagyon aszimmetrikus. Rajtuk rendkívüli változást lehet tapasztalni, mivel a szemöldök nagyon hangsúlyos része az arcnak. A helyes ív megválasztása döntő fontosságú. Egy szép ívű és formájú szemöldök magára vonja a tekintetet és fiatalítja az arcot.

Másodsorban azoknak ajánlott, akik bár elégedettek a szemöldökük vonalával, de szeretik hangsúlyozni, az ívét egy kicsit korrigálni, és már unják, hogy örökké ceruzázni kell vagy kozmetikussal festetni. Nekik is nagyon nagy könnyebbséget jelent a mindennapokban a tetoválás. Szál és/vagy satírtechnikával tökéletes szemöldök készíthető.

Az eljárás kb. 2 órát vesz igénybe, ezután a tetovált felületen egy vékony pörk képződik, mely kb. a 4-5. napon potyog le. Kaparni, vakarni a vart még akkor sem szabad, ha viszket!!

Korrekció alkalmával, lehetőség van a szemöldököt hosszabbra, kissé vastagabbra húzni, ha az arc megkívánja.

A legfeltűnőbb technika, melynél teljesen besatírozzuk a megrajzolt formát. Azok számára ajánlott, aki szeretik a karakteres megjelenést, illetve eredeti szemöldöküktől teljesen eltérő formát szeretnének viselni arcukon.

Természetes hatású, szemöldök szálakból összeállított technika. Alkalmazható ritkább és sűrűbb szemöldök formájának korrigálására, vagy hiányosságainak kiegészítésére.

Szemhéj alsó-felső tetoválás

Akik rendszeresen sminkelnek, nem érzik magukat mezítelenül, ha lemossák a szemfestéket. Vagy, azért döntenek mellette, mert nincs már kedvük sminkelni. A szemüvegeseknek pedig nem kell többé sikertelen próbálkozásokba kezdeni.
Ritkás szempillájú nők szintén megoldást kaphatnak a szemhéj tetoválással.
Ráadásul a tusvonal is divatját éli!

Szemhéjtetováláskor is többféle technika közül választhatunk. A hagyományos esetben a szempillatöveket kötjük össze egy vonallal, és igény szerint ez különböző vastagságú lehet. Továbbá lehetőség van a vonal fölé egy másik színt is húzni /Pl: zöld, kék, lila/, illetve satírozott hatásúra készíteni a szemhéjtetoválást!
Itt is egy pontos berajzolással kezdődik a művelet. Megbeszéljük, hogy milyen ívben, formában, vastagságban érjen véget a felső, külső szemhéjon a vonal.
A tetoválás mindig zárt szemen történik, az elkészítési idő alsó-felső vonal esetében kb. 1.5 óra.

Ebben az esetben is egy pörk képződik mely, kb. 4 nap alatt esik le. Közvetlenül a tetoválás után a szem bedagad, de ez kb. 24 óra alatt elmúlik.

A ritka vagy világos színű szempillákat megerősítő nagyon természetes technika. A szempillatövek közé húzott fekete, vagy sötétbarna vékony vonal.

A ritka vagy világos színű szempillák megerősítésére és hangsúlyosabbá tételére alkalmas, nagyon természetes technika. A szempillatövek közé tett pontokból készül.

A ritka vagy világos színű szempillák megerősítésére és hangsúlyosabbá tételére alkalmas, nagyon természetes technika. Felül a szempilla tövek közés húzott vonalból áll, alul szempilla tövek közé tett pontokból készül.

Kiemeli a tekintett, és korrigálható vele a szemforma. A szem és az arc színeihez leginkább illeszkedő színnel készítjük.

A szem kiemelésére és a szemforma korrekciójára alkalmas, a szem és az arc színeihez leginkább illeszkedő színnel készül.

A szem kiemelésére és a szemforma korrekciójára alkalmas, a szem és az arc színeihez leginkább illeszkedő színnel készül.

Szájtetoválás:

A forma hangsúlyozásáért vagy a rúzsozott hatás eléréséért, az utóbb években a szájkontúrt felváltotta az ajak teljes vagy részleges satírozása. Ez igen látványos eredményt hozó eljárás, mert nemcsak a száj formáját lehet ezáltal korrigálni, hanem a szájszínt is lehet élénkíteni és nem utolsósorban a rúzsozás szükségtelenné válik. Vékonyabb ajkú hölgyek körében igen népszerű. Azok választhatják ezt a megoldást akiknek alkati adottság vagy herpesz miatt nincs pereme a szájuknak! A szín kiválasztásánál döntő fontosságú a bőrtípus és a száj színe és árnyalata. Természetesen minden esetben lehetőség van halványabb vagy intenzívebb árnyalatok készítésére. Érdemes egy olyan köztes színt választani, ami jól mutat egy teljesen sminktelen arcon is. Az olyan árnyalatokat részesítsük előnyben, amelyek az adott arcot élénkítik, fiatalítják. Manapság már nem divat a vastagon kontúrozott száj, ezért csak kontúr készítésekor diszkrét színeket válasszunk.

Szájkontúrtetoválás kb. 60 percet vesz igénybe, a félsatír 1-2 órát, a teljes satír pedig 2-3 órát. A satír készítésekor a száj beduzzad, de ez másnapra lehúzódik, a pörk 3-4 nap alatt esik le. Herpeszre hajlamosaknál javasolt a tetoválás előtti napokban herpeszellenes készítmény szedése!

A szép és szimmetrikus szájformát teszi hangsúlyossá. Az utóbbi években természetes színű kontúrvonalakat készítünk. A sötét, vastag kontúr nem divatos! 

Ebben az esetben lényeges, hogy a kiválasztott szín harmóniában legyen a száj színével és árnyalatával, mivel a szájnak csak kb. a fele van pigmentálva. Természetesen a szín a kontúrnál a legintenzívebb és befelé halványodik. Aki elégedetlen az ajka vastagságával, már ezzel a módszerrel is látványosan nagyítható, korrigálható a száj.

A száj egész felülete pigmentálva van, ezért bátrabban lehet intenzívebb, élénkebb árnyalatokat is használni. A száj formája hangsúlyozható, korrigálható, nagyítható és végeredményként egy gyönyörű rúzsozott hatású szájat kapunk! Manapság ez a legnépszerűbb!